Sobere schrijfmaaltijd

Sobere schrijfmaaltijden in de U2 ruimte in de  Ichthuskerk op 4, 11, 18 en 24 maart 18.00 

Eet jij vaak alleen of iedere avond met dezelfde tafelgenoot? Misschien vind je het fijn als er voor je gekookt wordt. Ik weet van verschillende vriendinnen dat ze liever willen dat ik een keer voor hen kook dan dat ze spullen op hun verjaardag krijgen. Een van hen vertelde een keer: Als jij in de keuken aan het rommelen bent en ik zit aan jouw tafel de krant te lezen, dat is al zo fijn, zo huiselijk. Dat mis ik als ik voor alleen eet.

Die huiselijkheid zal in de Ichthuskerk tijdens de sobere maaltijden niet helemaal bereikt worden. Wat er wel kan is: Elkaar ontmoeten aan tafel. Genieten van het feit dat er voor je gekookt wordt. En na het eten samen schrijven. Vorig jaar hebben we daar veel plezier mee gehad. Als je schrijft en aan elkaar voorleest ontstaat er snel nabijheid. Je luistert naar elkaar met een open hart. Dat doet goed. Iedereen voelt zich gezien en gehoord. Misschien gaat het wel over aandacht, deze schrijfmomenten. 

Het zal tijdens dit jaar gaan over ‘Tijd’. Daar kun je veel kanten mee op. Als je thuis al eens wilt oefenen met ‘schrijven vanuit je hart’ kun je de volgende ‘open zin’ aanvullen. 

Een bijzondere periode in mijn leven…..

Zet een timer en schrijf 5 minuten achter elkaar door. Zonder na te denken, zonder te stoppen, schrijf iets sneller dan je gewend bent. Lees je tekst hardop aan jezelf voor en onderstreep de zinnen die je opvallen. Wat zeggen die zinnen jou? Kun je er iets mee? Hoe voelt het om zo te schrijven en te lezen? Smaakt het naar meer?

Je bent hartelijk welkom aan de sobere schrijftafel. Laat even weten via schrijfavonturen@gmail.com of via 06-37557355 als je er bij wilt zijn dan zorg ik voor een lekkere maaltijd en genoeg schriftjes en pennen voor iedereen.


Laat een reactie achter