Strijdliederen maken ons blij

Na afloop van een woensdags schrijfcafé via zoom maak ik soms een foto van het scherm. Als ik dan goed naar zo’n foto kijk valt het mij op hoe relaxed iedereen er bij zit. Voldaan, ontspannen, geïnspireerd, dat zijn de woorden die er bij mij opkomen. Tijdens een schrijfcafé wordt er gelachen en gehuild. Allebei lucht op. Niks mis mee, leren we elkaar. Gisteren schreven we over vrouw zijn, kan niet anders hé, zo vlak na internationale vrouwendag. Er kwamen feministische liederen voorbij. Tiny deed thuis wat research en vond een prachtig document vol strijdliederen. Ik deel het hier: http://www.toneelwerkgroepproloog.nl/strdkltr/boeken/Liedb-vd-Strd-b.pdf Zo is er na ieder schrijfcafé wel iets te delen. Voorafgaand aan een Schrijfcafé stuur ik iedereen een mail met de zoomlink en soms al een link naar het thema. Na afloop volgt altijd een mail naar alle deelnemers met titels van boeken, films of websites die tijdens het schrijven op plopten. Krijg jij zin om jezelf te verwennen met een heerlijke ochtend schrijven? Je kunt je nu opgeven (via de website) voor alle woensdagochtenden in april. Hartelijk welkom!

Laat een reactie achter