Kom jij met mij zoemen?

Op mijn naamkaartje tijdens het laatste schrijfcafé in de vredesweek schreef ik ‘van hot naar her huppelende Jannie.’ Mijn vraag bij het naamkaartje was deze keer: Hoe zien mensen jou? Ik ben graag met verschillende dingen bezig. Als ik even hier kan zijn en dan even daar, voel ik mij goed. Een hele dag achter een bureau zou niets voor mij zijn. Mijn buurttuinwerk kan ik goed combineren met mijn schrijfwerk. Dan nog één dag in de week oma zijn en ik ben een gelukkig mens.

Improviseren doe ik graag. Plannen maken voor jaren is niks voor mij. Ik kijk waar ik ben, hoe de wind waait, waar ik dan naar toe kan en hijs vervolgens de zeilen. Vorige week bedacht ik dat het te koud zou worden om in de buurttuin te schrijven. Ik stuurde een mail rond met alternatieven. Daar werd enthousiast op gereageerd. Maar helaas gooiden de corona maatregelen roet in het eten. Gistermiddag fietste ik een rondje (naar de prachtige groene kathedraal in Hazerswoude) en mijmerde tijdens het fietsen over ‘zoemen.’ Dat klinkt naar bijtjesklas op de Margrietschool en naar imkers in de buurttuin. Maar dit is anders zoemen.

Ik appte een aantal zoomkenners. Bekeek wat instructie video’s en besloot de stap maar te wagen. Hopla, binnen een minuut stond ZOOM op mijn IPad. Twee behulpzame vriendinnen wilden gisteravond wel even oefenen. Twee andere schrijfvrouwen deden vanochtend mee met een testsessie. Het bleek best makkelijk, zoemen!

Omdat ik opzie tegen een winter zonder schrijfontmoetingen, omdat ik creatief wil bezig zijn, omdat ik graag schrijf met jullie allemaal, omdat ik mij geen leven meer zonder schrijven voor kan stellen, daarom ga ik nu aan de slag met ZOOM. Doe je mee? Ik ga in kleine groepen werken. Er passen 9 mensen op mijn beeldscherm schreef ik al op facebook. Ik hoop dat jullie met mij mee gaan, deze herfst en winter. Dat we elkaar schrijvend in zoombijeenkomsten zullen ontmoeten, inspireren, bemoedigen, troosten, net zoals dat in een live schrijfcafé gaat. In de agenda vind je de data van de komende zoembijeenkomsten! Mail mij even als je mee wilt doen 💚samen zoemend de herfst in, dat klinkt best goed toch?

4 gedachten over “Kom jij met mij zoemen?”

  1. grietje.loof@kpnmail.nl

    ja, dat wil ik wel. Ik mis ook de contacten, wil van alles organiseren maar het mag niet, het kan niet. Dus, dan is er zoom. En ik werk er al regelmatig mee. Ook de cursus die ik nu online doe. En vergaderen. Dus, ja, Grietje ziet dit ook als een uitdaging

Laat een reactie achter