Schrijfverjaardag door Willy


Op 2 maart 2018 werd ik zeventig jaar. In januari ontmoette ik Jannie voor het eerst bij de opening van het Forum waar ze voor mijn dochter en mij een naamgedicht schreef. Haar folder was net klaar en ik las dat ze schrijftafels organiseerde. 

‘ Jij zorgt voor koffie en thee en een tafel waaraan we kunnen schrijven en ik zorg voor een boeiend en uitdagend schrijfavontuur van anderhalf uur’.

Ik nodigde vijf vriendinnen uit op mijn verjaardag en het werd een ontroerend en liefdevol samenzijn met zoete herinneringen en spannende vooruitblikken. Jannie had prachtige vragen meegenomen zoals;  ‘wat mis je het meest nu ze niet meer in Hellevoetsluis woont? Wanneer heb je Willy voor het eerst ontmoet?, Heb je iets bijzonders met haar meegemaakt? Wat zou je ooit nog eens met haar willen doen?, Wat wens je haar toe?’

In de dagen na mijn verjaardag was ik nog uren bezig om het mapje, gekregen van Jannie, te verfraaien met de schrijfsels van mijn vriendinnen en mooie plaatjes. Het werd een verjaardag die mij nog lang zal heugen.

Hoe was jouw schrijffeestje? Wat beleefde je in een schrijfcafé? Ik zou het leuk vinden als je er iets over wilt delen. Stuur het via het contactformulier naar mij dan plaats ik het hier op de website!

Als je een account aanmaakt en inlogt kun je reageren op bovenstaande tekst 💚

Laat een reactie achter